Dokumentumok hozzáadása Megjelölt0
Dokumentum megjelölve.

Megjelölt munkák

Megtekintett0

Megtekintett munkák

Kosár0
A dokumentumot hozzáadta a kosarához.

Kosár

Regisztráció

eKönyvtár könyvtár

Ma kedvezménnyel!

Normál ár:
984 Ft
Megtakarítás:
138 Ft
Kedvezményes ár*:
846 Ft
Vásárlás
Hozzáadás Kívánságlista
Azonosítószám:279871
Szerző:
Értékelés:
Kiadva: 08.03.2021.
Nyelv : Magyar
Szint: Középiskola
Irodalom: 7 egység
Referenciák: Nincs használatban
KivonatZsugorodni

2010-ben a régióban 1 807 892 vendégéjszakát számoltak, aminek közel 30%-át külföldi vendégek generáltak. Még mindig több belföldi vendégéjszakáról van szó, de a külföldiek aránya nőtt. Az országban összesen eltöltött vendégéjszakáknak 9%-a valósult meg itt, 1%-os növekedéssel a 10 évvel ezelőtti eredményhez viszonyítva.
2019-ben 2 551 034 vendégéjszaka valósult meg a régióban, melynek szintén 30%-át a külföldiekhez számolunk. Az országos összesített vendégéjszakáknak a 8%-át tette ki a régió. Összességében elmondható, hogy a vendégéjszakákat tekintve az elmúlt két évtizedben a számok arányait tekintve az országos átlaghoz képest nagyjából megtartották pozíciójukat. Hajdú-Bihar megye realizálta a legtöbb vendégéjszakát, ezt követte Jász-Nagykun-Szolnok, majd Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.
2000-ben az átlagos tartózkodási idő 3,6 nap volt és Hajdú – Bihar megyében tartózkodtak leghosszabb ideig a turisták. Az országos átlag (3,1 nap) fölötti ez az érték. A külföldiek átlagos tartózkodási ideje ennél is hosszabb volt, 5,5 nap.
2010-ben 2,9 napra csökkent az átlagos tartózkodási idő, azonban az országos átlagnál még mindig magasabb; a külföldieké is 3,7 napra csökkent.
2019-ben ismét kevesebb, csupán 2,6 nap lett az átlagos tartózkodási idő, de még mindig megelőzi az országos átlagot. A külföldiek 3,3 napot töltöttek el a régióban átlagosan.
Az átlagos tartózkodási idő általában hosszabb, ha egészségturizmusról van szó, így az országos átlagnál magasabb eredmények valószínűleg a térség gazdag termál- és gyógyvizeinek köszönhető.…

A szerző megjegyzéseBővíteni
Hasonló dokumentumok betöltése

Küldés e-mailben

Az Ön neve:

Adja meg az e-mail-címet, amelyen meg szeretné kapni a linket:

Üdv!
{Your name} szerint érdemes lehet megtekinteni ezt a dokumentumot az eKönyvtárban „Észak-Magyarország régió & Észak-Alföld régió”.

A dokumentumra mutató link:
https://www.ekonyvtar.eu/w/279871

Küldés

E-mail elküldve

Bejelentkezési mód kiválasztása

E-mail-cím és jelszó

E-mail-cím és jelszó

Helytelen e-mail-cím vagy jelszó!
Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?

Facebook

Még nem regisztrált?

Regisztráljon, és ingyenes dokumentumokhoz is juthat!

Regisztrálnia kell, hogy hozzáférhessen az eKönyvtár.com ingyenes dokumentumaihoz. A regisztráció gyors, mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

Ha már regisztrált, egyszerűen hogy hozzáférhessen az ingyenes tartalomhoz.

Mégse Regisztráció