Dokumentumok hozzáadása Megjelölt0
Dokumentum megjelölve.

Megjelölt munkák

Megtekintett0

Megtekintett munkák

Kosár0
A dokumentumot hozzáadta a kosarához.

Kosár

Regisztráció

eKönyvtár könyvtár

Ma kedvezménnyel!

Normál ár:
5 117 Ft
Megtakarítás:
666 Ft
Kedvezményes ár*:
4 451 Ft
Vásárlás
Hozzáadás Kívánságlista
Azonosítószám:767794
Értékelés:
Kiadva: 12.03.2021.
Nyelv : Magyar
Szint: Főiskola/egyetem
Irodalom:
Referenciák: Nincs használatban
KivonatZsugorodni

73) Ismertesse a projekt rövidítés végrehajtását!
• A projektmenedzser gyakran szembetalálkozik azzal, hogy csökkentenie kell a projekt megvalósításának idejét, annak érdekében, hogy a határidőt be tudja tartani. Más szóval a projektmenedzsernek előbb be kell fejeznie a projektet, mint ahogy azt a CPM/PERT hálózat analízis alapján kellene. A döntés, hogy csökkentse a projekt megvalósításának idejét, a projekt költségének és a projekt megvalósítási idejének elemzésével határozható meg.
• A projekt crashing az egy olyan módszer, amellyel a projekt megvalósításának idejét csökkentik, amikor csökkentik egy vagy több a projekt szempontjából kritikus fontos tevékenységet, annak érdekében, hogy a normál tevékenységi időt csökkentsék. A projekt idejének csökkentése más néven project crashing.
• A projektidő csökkentése egy példán keresztül kerül bemutatásra. A példa a már korábban említett házépítési projekt. A projekt-háló képe annyiban különbözik az előzőleg ábrázoltnál, hogy itt hónapok helyett hetek vannak feltüntetve. Azt feltételezzük, hogy az ábrán bemutatott tevékenységek ideje normál tevékenységi idők.
• Például 12 hét normálisan kell ahhoz, hogy az 1-2 tevékenységet elvégezzék. Ezentúl feltételezzük, hogy a költség, ami ahhoz szükséges, hogy ezt a tevékenységet befejezzék időben, 3000 $. Ezt a költséget normál tevékenységi költségnek hívjuk. Ez után feltételezzük, hogy az építő megbecsülte, hogy az 1-2 tevékenység megvalósítható 7 hét alatt, de ez így 5000 $-ba kerül 3000 $ helyett. Ez az újonnan becsült tevékenységi idő a rövidített idő, angolul Crash time, és az így keletkező költség Crash cost, vagyis a rövidített tevékenységhez tartozó megnövekedett költség.

A szerző megjegyzéseBővíteni
Hasonló dokumentumok betöltése

Küldés e-mailben

Az Ön neve:

Adja meg az e-mail-címet, amelyen meg szeretné kapni a linket:

Üdv!
{Your name} szerint érdemes lehet megtekinteni ezt a dokumentumot az eKönyvtárban „Értékteremtő folyamatok menedzsmentje”.

A dokumentumra mutató link:
https://www.ekonyvtar.eu/w/767794

Küldés

E-mail elküldve

Bejelentkezési mód kiválasztása

E-mail-cím és jelszó

E-mail-cím és jelszó

Helytelen e-mail-cím vagy jelszó!
Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?

Facebook

Még nem regisztrált?

Regisztráljon, és ingyenes dokumentumokhoz is juthat!

Regisztrálnia kell, hogy hozzáférhessen az eKönyvtár.com ingyenes dokumentumaihoz. A regisztráció gyors, mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

Ha már regisztrált, egyszerűen hogy hozzáférhessen az ingyenes tartalomhoz.

Mégse Regisztráció