Dokumentumok hozzáadása Megjelölt0
Dokumentum megjelölve.

Megjelölt munkák

Megtekintett0

Megtekintett munkák

Kosár0
A dokumentumot hozzáadta a kosarához.

Kosár

Regisztráció

eKönyvtár könyvtár

Ma kedvezménnyel!

Normál ár:
1 775 Ft
Megtakarítás:
249 Ft
Kedvezményes ár*:
1 526 Ft
Vásárlás
Hozzáadás Kívánságlista
Azonosítószám:606168
Értékelés:
Kiadva: 21.05.2021.
Nyelv : Magyar
Szint: Középiskola
Irodalom:
Referenciák: Nincs használatban
KivonatZsugorodni

Népszerű diéták:
1. Ketogén diéta: A módszer lényege, hogy az energiát NEM a glükóz szolgáltatja (mint a magas szénhidrátbevitel esetén), hanem a keton testek. Ez a biológiai folyamat segített abban, hogy az emberiség túlélje a szénhidrát megvonásos állapotot is. Alapesetben ugye a szénhidrátok - különösen a glükóz - az elsődleges energiaforrás. Mi történik azonban, ha tudatosan minimális mennyiségű szénhidrátot fogyasztunk? Sőt helyette extrém módon megemeljük a zsír bevitelt. Ilyenkor a szervezet a ketózis állapotába kerül. A ketózis alapvetően egy túlélő mechanizmusunk, ami arra alakult ki, hogy amikor az alapvetően vegyes táplálkozásra berendezkedett szervezetünk tápanyag ellátása felborul.
2. Zónadiéta: A zóna diétázók korlátozzák erősen a kalóriabevitelt, ami egy nagyon hatékony dolog. Alapvetően a zóna diéta lényege, hogy arányaiban elosztja a bevitt élelmiszereket 1/3 rész fehérje, 2/3 rész alacsony glikémiás indexű szénhidrát, és egy csipetnyi zsír. Zsírként főleg telítetlen zsírokat fogyasztanak, mint az avokádó, olíva olaj, magok. A zóna diéta által bizonyított fogyások talán a legimpozánsabbak, elméletben egyik leghatékonyabban csökkenti a zsírraktárakat. Fő előnye továbbá, hogy dokumentáltan stabilabban tartja a vércukor szintet, hiába beszélünk alapvetően egy sima vegyes táplálkozásról. Sőt talán ez a diéta a legegyszerűbben tartható.
3. Veganizmus: A vegák közt a 2-es típusú cukorbetegség és keringési betegségek aránya sokkalta jobb. Viszont szintén igaz rájuk, hogy a B12, D-vitamin, jód és kalcium hiány, illetve a túl kevés omega-3 általános jellemzői a vegan életet élők vérképének. A súlycsökkenés itt is jelentős, de az is igaz, hogy ennek jelentős része izom lesz, mert a legtöbb vegan nem tudja pótolni a megfelelő mennyiségű fehérjét. Az átlagos BMI a veganoknál alacsonyabb. Egy 2013-as kísérletben 18 hét alatt átlagosan 4,2 kg-ot fogytak azok, akik a vegeteránius étrendről átálltak a teljesen veganra.

A szerző megjegyzéseBővíteni
Hasonló dokumentumok betöltése

Küldés e-mailben

Az Ön neve:

Adja meg az e-mail-címet, amelyen meg szeretné kapni a linket:

Üdv!
{Your name} szerint érdemes lehet megtekinteni ezt a dokumentumot az eKönyvtárban „Táplálkozás”.

A dokumentumra mutató link:
https://www.ekonyvtar.eu/w/606168

Küldés

E-mail elküldve

Bejelentkezési mód kiválasztása

E-mail-cím és jelszó

E-mail-cím és jelszó

Helytelen e-mail-cím vagy jelszó!
Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?

Facebook

Még nem regisztrált?

Regisztráljon, és ingyenes dokumentumokhoz is juthat!

Regisztrálnia kell, hogy hozzáférhessen az eKönyvtár.com ingyenes dokumentumaihoz. A regisztráció gyors, mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

Ha már regisztrált, egyszerűen hogy hozzáférhessen az ingyenes tartalomhoz.

Mégse Regisztráció