Dokumentumok hozzáadása Megjelölt0
Dokumentum megjelölve.

Megjelölt munkák

Megtekintett0

Megtekintett munkák

Kosár0
A dokumentumot hozzáadta a kosarához.

Kosár

Regisztráció

eKönyvtár könyvtár

Ma kedvezménnyel!

Normál ár:
787 Ft
Megtakarítás:
103 Ft
Kedvezményes ár*:
684 Ft
Vásárlás
Hozzáadás Kívánságlista
Azonosítószám:580946
Szerző:
Értékelés:
Kiadva: 09.03.2021.
Nyelv : Magyar
Szint: Főiskola/egyetem
Irodalom:
Referenciák: Nincs használatban
KivonatZsugorodni

A játék és a mese szerepe a személyiségfejlődésben
A játék a gyermek alapvető, felszabadult tevékenység, örömet szerez a gyermeknek.. A játék fejlődése jól tükrözi a személyiség fejlődést, nyomon követve ezáltal az egyén érzelmi, értelmi, szociális fejlődését. A játék mint örömforrás összefügg a gyermek fejlődésével. 1-2 éves korban a funkciók gyakorlása okoz örömet, 2-3 éveseknél pl. a ritmikus beszéd, lépegetés ismételgetése okozhat örömet. 3-4 éves korban a vágyott szituáció megteremtése jelenthet örömet, esetleg megnyugvást. A játéköröm valamely kellemes élmény újraéléséből fakadhat. A játék gyakran utánzás jellegű. A gyermek eleinte a felnőttek mozdulatait, hanghordozását önkéntelenül utánozza, majd később tetszése szerint válogat azokból. Megjelenik a kötődéses mintakövetés, a szeretett ember, esetleg kedvenc állat magatartásának utánzása. Akihez a gyermek érzelmileg ragaszkodik, annak a kedvéért megtanul szabályokat is, amelyek beépülnek a személyiségébe. A játéknak nagy szerepe van az értelmi, a szociális, érzelmi, nyelvi képességek fejlődésében. Lehetővé teszi a gyermek számára az ismeretek megszerzését, ami tulajdonképpen tanulás. A saját játék ötleteken keresztül, valamint a másokkal való együtt játszás során fejlődik és gazdagodik a személyiség. A manipulatív játék az egyén kérdésfeltevése. A gyakorló játék és a szerepjáték korai megnyilvánulásai az egyénnek a környezetéből általa kiemelt tapasztalatok újraélése, visszatükröződése. A szerepjátékok fejlettebb formáinál már nemcsak szubjektív valóság elemekkel, hanem fejlett értelmi motívumokkal, szociális azonosulással is találkozunk.

A szerző megjegyzéseBővíteni
Hasonló dokumentumok betöltése

Küldés e-mailben

Az Ön neve:

Adja meg az e-mail-címet, amelyen meg szeretné kapni a linket:

Üdv!
{Your name} szerint érdemes lehet megtekinteni ezt a dokumentumot az eKönyvtárban „A gyermeki személyiség fejlődését meghatározó tényezők”.

A dokumentumra mutató link:
https://www.ekonyvtar.eu/w/580946

Küldés

E-mail elküldve

Bejelentkezési mód kiválasztása

E-mail-cím és jelszó

E-mail-cím és jelszó

Helytelen e-mail-cím vagy jelszó!
Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?

Facebook

Még nem regisztrált?

Regisztráljon, és ingyenes dokumentumokhoz is juthat!

Regisztrálnia kell, hogy hozzáférhessen az eKönyvtár.com ingyenes dokumentumaihoz. A regisztráció gyors, mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

Ha már regisztrált, egyszerűen hogy hozzáférhessen az ingyenes tartalomhoz.

Mégse Regisztráció