Dokumentumok hozzáadása Megjelölt0
Dokumentum megjelölve.

Megjelölt munkák

Megtekintett0

Megtekintett munkák

Kosár0
A dokumentumot hozzáadta a kosarához.

Kosár

Regisztráció

eKönyvtár könyvtár

Ma kedvezménnyel!

Normál ár:
981 Ft
Megtakarítás:
126 Ft
Kedvezményes ár*:
855 Ft
Vásárlás
Hozzáadás Kívánságlista
Azonosítószám:106193
Szerző:
Értékelés:
Kiadva: 29.04.2021.
Nyelv : Magyar
Szint: Középiskola
Irodalom: 6 egység
Referenciák: Nincs használatban
KivonatZsugorodni

Összegzés
A nagy gazdasági világválság kialakulását több lépés és döntés segítette egyszerre. Azonban, ha reálisan belegondolunk mindegyik fél csak a saját érdekeit tartotta szem előtt, ahogy az manapság is szokás. Az eltérés az, hogy akkoriban az információk közlése közel sem volt olyan gyors, mint ma. Így ebből a szempontból szerencsének mondhatjuk magunkat és a már korábban összegyűjtött információk is rendelkezésünkre állnak és szakemberek folyamatosan elemzik a gazdaságot és figyelik a jeleket, ennek megfelelően már időben elkezdhet az ország lépéseket tenni, persze váratlan helyzetek mindig történhetnek. A másik konklúzió, ami talán a legfontosabb, hogy az államot nem zárhatjuk ki a válságkezelésből és igenis nagy szerepet játszik és valószínűleg állami beavatkozás nélkül nem is sikerülne kilábalni egy krízishelyzetből. Magyarország kapcsán a pénzintézmények zárlatát elrendelni és szigorításokat bevezetni a bankbetétek kivételével kapcsolatosan egy jó döntés volt és ezáltal ténylegesen el is kerülte a bankválságot. Alapvetően az európai országok szinte Amerikával megegyezően cselekedtek, azonban a különböző tényezőket nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy más helyzetek uralkodtak Európában, mint Amerikában. Sok országnak amúgy is sok problémával kellett szembenéznie, míg az USÁ-ban pár rossz lépés okozott válságot, ami végül az egész világot érintette kisebb-nagyobb mértékben és hatalmas munkanélküliséget vonzott magával, nem említve a több ezer vállalkozást, akik csődbe kerültek.

A szerző megjegyzéseBővíteni
Hasonló dokumentumok betöltése

Küldés e-mailben

Az Ön neve:

Adja meg az e-mail-címet, amelyen meg szeretné kapni a linket:

Üdv!
{Your name} szerint érdemes lehet megtekinteni ezt a dokumentumot az eKönyvtárban „A nagy világgazdasági válság és annak kezelése”.

A dokumentumra mutató link:
https://www.ekonyvtar.eu/w/106193

Küldés

E-mail elküldve

Bejelentkezési mód kiválasztása

E-mail-cím és jelszó

E-mail-cím és jelszó

Helytelen e-mail-cím vagy jelszó!
Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?

Facebook

Még nem regisztrált?

Regisztráljon, és ingyenes dokumentumokhoz is juthat!

Regisztrálnia kell, hogy hozzáférhessen az eKönyvtár.com ingyenes dokumentumaihoz. A regisztráció gyors, mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

Ha már regisztrált, egyszerűen hogy hozzáférhessen az ingyenes tartalomhoz.

Mégse Regisztráció