Dokumentumok hozzáadása Megjelölt0
Dokumentum megjelölve.

Megjelölt munkák

Megtekintett0

Megtekintett munkák

Kosár0
A dokumentumot hozzáadta a kosarához.

Kosár

Regisztráció

eKönyvtár könyvtár
  • Értékelje a Budapest Bank, mint a GE Capital leányvállalatának „történetét” a GE nemzetköziesedési stratégiájának részeként

     

    Kutatási anyagok11 Közgazdaságtan

Ma kedvezménnyel!

Normál ár:
1 446 Ft
Megtakarítás:
232 Ft
Kedvezményes ár*:
1 214 Ft
Vásárlás
Hozzáadás Kívánságlista
Azonosítószám:405358
Értékelés:
Kiadva: 05.10.2021.
Nyelv : Magyar
Szint: Főiskola/egyetem
Irodalom: 13 egység
Referenciák: Nincs használatban
KivonatZsugorodni

A GE stratégiai összefoglalójában olvasható, hogy fontos volt számukra néhány szektorban való részvétel, ott pedig a lehet legjobb teljesítmény nyújtani. Ezt segítette, hogy a különböző területeken megszerezték a legjobb, vagy legalábbis rangsorban az élen járó vállalatok tulajdonrészét. Ezáltal a GE-nél egyértelműen előtérbe kerültek a technológi alapú vállalatok, illetve a szolgáltatást nyújtó cégek. Összességében ez a GE Capital rohamos mértékű növekedéséhez vezetett, és az egyik legszínesebb, vezető pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalat lett. (Robert M. Grant, 2008)
Az integrálódás ugyanakkor egy vállalat életében egyik oldalról egy egyedülálló eseménynek minősülhet, a másik oldalon viszont ott van a rengeteg bizonytalanság, mellyel a leányvállalattá vált cég dolgozói szembesülnek, legyen ez bizonytalanság vagy potenciális karrier lehetőségek elvesztése. Hiába működhet remekül két vállalat egybe olvadása, vagy egy vállalat felvásárlása és beépítése papíron, ugyanolyan balul sülhet el a megvalósításkor. A GE Capital maga az évek során több, mint szár akvizíciót hajtott végre, így 30%-kal növelve a munkaerőt, felgyorsítva sok cég globalizációját, valamint megduplázta nettó bevételeinek számát. A GE-nél alapvető hangsúlyt kap a képesség és a versenyképessé válás, ami a jövőbeni a növekedést segíti. (Ron Ashkenas et al., 1998)
Összességében tehát megéri a GE Capital leányvállalatának lenni, hiszen a vállalat óriás nem csak bekebelezi a kisebb cégeket, hanem társként veszi be őket az üzletbe. Természetesen vannak elvárásai és követelményei megszerzett cégek irányába, de cserébe ők is sok támogatást kapnak. A függetlenség kérdése érdekes kérdés a bankszektorban, azonban ez a dolgozat most a nemzetköziesedési részével igyekszik foglalkozni a folyamatnak. Mint az kiderült a GE Capital-nél a kultúrák egyéni értékei is szerepet kapnak, teljesen nyitottak az újra, sőt ezen dolgoznak is.

A szerző megjegyzéseBővíteni
Hasonló dokumentumok betöltése

Küldés e-mailben

Az Ön neve:

Adja meg az e-mail-címet, amelyen meg szeretné kapni a linket:

Üdv!
{Your name} szerint érdemes lehet megtekinteni ezt a dokumentumot az eKönyvtárban „Értékelje a Budapest Bank, mint a GE Capital leányvállalatának „történetét” a GE nemzetköziesedési stratégiájának részeként”.

A dokumentumra mutató link:
https://www.ekonyvtar.eu/w/405358

Küldés

E-mail elküldve

Bejelentkezési mód kiválasztása

E-mail-cím és jelszó

E-mail-cím és jelszó

Helytelen e-mail-cím vagy jelszó!
Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?

Facebook

Még nem regisztrált?

Regisztráljon, és ingyenes dokumentumokhoz is juthat!

Regisztrálnia kell, hogy hozzáférhessen az eKönyvtár.com ingyenes dokumentumaihoz. A regisztráció gyors, mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

Ha már regisztrált, egyszerűen hogy hozzáférhessen az ingyenes tartalomhoz.

Mégse Regisztráció