Dokumentumok hozzáadása Megjelölt0
Dokumentum megjelölve.

Megjelölt munkák

Megtekintett0

Megtekintett munkák

Kosár0
A dokumentumot hozzáadta a kosarához.

Kosár

Regisztráció

eKönyvtár könyvtár

Ma kedvezménnyel!

Normál ár:
2 565 Ft
Megtakarítás:
360 Ft
Kedvezményes ár*:
2 206 Ft
Vásárlás
Hozzáadás Kívánságlista
Azonosítószám:473584
Értékelés:
Kiadva: 17.03.2021.
Nyelv : Magyar
Szint: Főiskola/egyetem
Irodalom: 12 egység
Referenciák: Nincs használatban
Megtekintett időszak: 2004.g. - 2016.g.
KivonatZsugorodni

8. Monitoring
Ahhoz, hogy a célcsoport könnyen beazonosítható legyen, 2016-ban létrejött a KIR (Köznevelési Információs Rendszer), mely segítséget nyújt a rossz helyzetben lévő tanulókkal kapcsolatban álló pedagógusoknak és intézményeknek. Meghatározták a veszélyeztetett diák pontos definícióját is. Az ide tartozó felületen jelennek meg a statisztikai adatok. A veszélyre figyelmeztető jelek könnyen felismerhetőek- ilyen például a hiányzás vagy az órákon való unatkozás. Azoknak a diákoknak, akik általános iskolában évet ismételnek, 70% nem jut el a szakmai vizsgáig. (Mártonfi, 2013) A rendszer szintű nyomon követés és a problémára való célzott programok indítása a remények szerint jelentősen fogja csökkenteni a lemorzsolódok számát.
Összegezve tehát a leírtakat, Magyarországon a korai iskolaelhagyás fogalma nem ismeretlen, a jelenségre egyre nagyobb figyelem irányul. A statisztikai adatok alapján a 2000-es évek lassú csökkenése mostanra figyelmeztető növekedésbe fordult, amit meg kell állítanunk, hogy el tudjuk érni az unió által megadott célt. Az, hogy mi váltja ki a diákok lemorzsolódását, igen összetett és összefüggő ok rendszeren alapul. Egy hosszú folyamat eredménye, melynek háttere egyénhez, iskolához és/vagy oktatási rendszerhez köthető. Országunkban kiemelkedően meghatározó például a szülők alacsony iskolai végzettsége és a roma származás. Az korai iskolaelhagyásnak egyéni és társadalmi szinten is súlyos következményei vannak: míg az ember kiszorul a társadalom peremére és nem tud egy elvárt életszínvonalat biztosítani magának és családjának, addig az államnak is több pénzbe kerül, csökkenti a versenyképességet. Magyarország az uniós ajánlásokkal és az elvégzett kutatásokkal létre tudott hozni egy, a problémára jól reagáló, összetett tervet, melynek sikeressége a gyakorlatba való átültetésen múlik.

A szerző megjegyzéseBővíteni
Hasonló dokumentumok betöltése

Küldés e-mailben

Az Ön neve:

Adja meg az e-mail-címet, amelyen meg szeretné kapni a linket:

Üdv!
{Your name} szerint érdemes lehet megtekinteni ezt a dokumentumot az eKönyvtárban „Korai iskolaelhagyás Magyarországon”.

A dokumentumra mutató link:
https://www.ekonyvtar.eu/w/473584

Küldés

E-mail elküldve

Bejelentkezési mód kiválasztása

E-mail-cím és jelszó

E-mail-cím és jelszó

Helytelen e-mail-cím vagy jelszó!
Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?

Facebook

Még nem regisztrált?

Regisztráljon, és ingyenes dokumentumokhoz is juthat!

Regisztrálnia kell, hogy hozzáférhessen az eKönyvtár.com ingyenes dokumentumaihoz. A regisztráció gyors, mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

Ha már regisztrált, egyszerűen hogy hozzáférhessen az ingyenes tartalomhoz.

Mégse Regisztráció