Dokumentumok hozzáadása Megjelölt0
Dokumentum megjelölve.

Megjelölt munkák

Megtekintett0

Megtekintett munkák

Kosár0
A dokumentumot hozzáadta a kosarához.

Kosár

Regisztráció

eKönyvtár könyvtár

Ma kedvezménnyel!

Normál ár:
979 Ft
Megtakarítás:
177 Ft
Kedvezményes ár*:
802 Ft
Vásárlás
Hozzáadás Kívánságlista
Azonosítószám:212578
Értékelés:
Kiadva: 23.09.2021.
Nyelv : Magyar
Szint: Főiskola/egyetem
Irodalom:
Referenciák: Nincs használatban
KivonatZsugorodni

Mindennapi élet:
A harmincas évek diktatórikus rendszerei a művészetet és a sportot is kisajátították, eszközül használták céljaik megvalósításához. Korlátozták a művészi kifejezés szabadságát, miközben a művészek legnagyobb megrendelőivé is váltak. Az ideológiailag szembenálló szélsőjobboldali és szélsőbaloldali diktatúrák művészeti ízlése meglepően hasonló volt: monumentális, a birodalom nagyságát hirdető épületek, heroikus pózba merevedő alakok, a rendszer eszméit megjelenítő idealizált ábrázolások sora igazolja a párhuzamosságot. Célratörően használták az új médiákat: a rádiót és a mozit.
Az újonnan szervezett, Goebbels vezette propagandaminisztérium a népi életforma tisztaságának s a boldogító középszernek a képeivel bombázta a kisembert. E képeken Göring gondos atyaként, Hitler jelentéktelen kispolgárként tűnt fel, hogy éreztessék a kisemberrel, hogy ő is jelentős lehet, másrészt viszont óriási ünnepségeket rendeztek, pl.: nürnbergi egyhetes pártkongresszus, a Führer születésnapja vagy a hatalomra kerülés napja, január 30. alkalmából, hogy a németeket rabul ejtse az erő és a hatalom igézete, a nácizmus neoklasszicista gigantomániája.
A kultúra „újszerű” totális megtisztulását jelentő értelmezésének következtében 1933 májusától máglyára kerültek a „német szellemiségtől idegen” kultúrtermékek, s megindult a baloldali és zsidó értelmiség elleni küzdelem, pl. nyilvános könyvégetéseken semmisítették meg Thomas Mann, Heine, Freud, Jack London, Einstein, stb. műveit. Jellemző volt az erő kultusza, a szimbólumok, jelképek használata, pl. horogkereszt, „Heil Hitler” üdvözlés, stb.

Hasonló dokumentumok betöltése

Küldés e-mailben

Az Ön neve:

Adja meg az e-mail-címet, amelyen meg szeretné kapni a linket:

Üdv!
{Your name} szerint érdemes lehet megtekinteni ezt a dokumentumot az eKönyvtárban „A nemzetiszocializmus”.

A dokumentumra mutató link:
https://www.ekonyvtar.eu/w/212578

Küldés

E-mail elküldve

Bejelentkezési mód kiválasztása

E-mail-cím és jelszó

E-mail-cím és jelszó

Helytelen e-mail-cím vagy jelszó!
Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?

Facebook

Még nem regisztrált?

Regisztráljon, és ingyenes dokumentumokhoz is juthat!

Regisztrálnia kell, hogy hozzáférhessen az eKönyvtár.com ingyenes dokumentumaihoz. A regisztráció gyors, mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

Ha már regisztrált, egyszerűen hogy hozzáférhessen az ingyenes tartalomhoz.

Mégse Regisztráció