Dokumentumok hozzáadása Megjelölt0
Dokumentum megjelölve.

Megjelölt munkák

Megtekintett0

Megtekintett munkák

Kosár0
A dokumentumot hozzáadta a kosarához.

Kosár

Regisztráció

eKönyvtár könyvtár

Ma kedvezménnyel!

Normál ár:
2 553 Ft
Megtakarítás:
307 Ft
Kedvezményes ár*:
2 246 Ft
Vásárlás
Hozzáadás Kívánságlista
Azonosítószám:196018
Szerző:
Értékelés:
Kiadva: 09.03.2021.
Nyelv : Magyar
Szint: Középiskola
Irodalom:
Referenciák: Nincs használatban
KivonatZsugorodni

Elemzés: A választott konfliktus lényege, hogy a nagyobb és erősebb gyermekek többen összefogva bántják a kisebb fiút. A miértje nem derül ki a könyvrészletből, szimplán csak annyi, hogy ez a fajta viselkedés jellemző a felbujtó Bengt nevű fiúra. Ez egy gyermek-gyermek konfliktus, Pippi és a fiúk a résztvevők. Peremkonfliktus, a történetszál szempontjából nincsen központi jelentősége. A főhős lány első reakciója rögtön a segítségnyújtás, karakterére mind a három kötetben elmondható, hogy mindig a gyengébbek védelmére siet. Az összeütközés kiváltó oka az volt, hogy bántották a kisfiút, és a szempontváltás akkor történt meg, amikor Pippi móresre tanította a verekedő gyermekeket. A lány a szemet-szemért stratégiával oldja meg a helyzetet, végére gyöztes-vesztes helyzet alakul ki. Pedagógiai szempontból elmondható, hogy arra ösztönözi az olvasó gyermekeket, hogy megtanulják mi a helyes és lássák, hogy a kialakult helyzetben a bántalmazó fiúk hibát követtek el ebben a jelenetben. Pippinek emberfeletti ereje van, de soha nem használja arra, hogy hatalmat szerezzen mások fölött. Testi erejét csak akkor veti be, ha a felnőttek akarnak visszaélni saját erőfölényükkel, hogy akaratukat a gyerekekre kényszerítsék, vagy más embereket vagy állatokat kínozzanak. Maga Astrid Lindgren így nyilatkozott erről: „Ha a Pippi-történeteknek van egyáltalán más funkciójuk a szórakoztatáson kívül, akkor az, hogy rámutassanak, lehet az embernek hatalma anélkül, hogy visszaélne vele. Ez az egyik legnehezebb dolog az életben.”…

A szerző megjegyzéseBővíteni
Munkacsomag:
REMEK AJÁNLAT csomagban történő vásárlás az Ön megtakarításai −1 432 Ft
Munkacsomag, munkacsomagszám: 1382811
Hasonló dokumentumok betöltése

Küldés e-mailben

Az Ön neve:

Adja meg az e-mail-címet, amelyen meg szeretné kapni a linket:

Üdv!
{Your name} szerint érdemes lehet megtekinteni ezt a dokumentumot az eKönyvtárban „Konfliktusok Astrid Lindgren Harisnyás Pippi című regényében”.

A dokumentumra mutató link:
https://www.ekonyvtar.eu/w/196018

Küldés

E-mail elküldve

Bejelentkezési mód kiválasztása

E-mail-cím és jelszó

E-mail-cím és jelszó

Helytelen e-mail-cím vagy jelszó!
Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?

Facebook

Még nem regisztrált?

Regisztráljon, és ingyenes dokumentumokhoz is juthat!

Regisztrálnia kell, hogy hozzáférhessen az eKönyvtár.com ingyenes dokumentumaihoz. A regisztráció gyors, mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

Ha már regisztrált, egyszerűen hogy hozzáférhessen az ingyenes tartalomhoz.

Mégse Regisztráció