Dokumentumok hozzáadása Megjelölt0
Dokumentum megjelölve.

Megjelölt munkák

Megtekintett0

Megtekintett munkák

Kosár0
A dokumentumot hozzáadta a kosarához.

Kosár

Regisztráció

eKönyvtár könyvtár

Ma kedvezménnyel!

Normál ár:
1 084 Ft
Megtakarítás:
163 Ft
Kedvezményes ár*:
921 Ft
Vásárlás
Hozzáadás Kívánságlista
Azonosítószám:486906
Értékelés:
Kiadva: 22.09.2021.
Nyelv : Magyar
Szint: Középiskola
Irodalom: 4 egység
Referenciák: Nincs használatban
KivonatZsugorodni

Reflexió
Én azért választottam ezt a művet, mert kíváncsi voltam Móricz lelki állapotára. Tudom, hogy meghurcolták, de az érdekelt engem a legjobban, hogy hogyan tudja megírni egy másik személy nevében. Másrészt  betekintést kaptam az 1890-es évek elejébe. Láthattam , hogyan éltek akkor a magyar emberek. Mivel érdekelt a történet, az elkészítés nem volt nehéz számomra, mert Móricz életútját ismerem, tanultam.  Móricz az egyik író a kedvenceim közül, mert  amiket leírt a mai világra is lehet vonatkoztatni. A mai emberek többsége azt nézi kinek hol lehet keresztbe tenni és nem a békére törekednek. Én erre mindig azt mondom: ,, Mindenki a maga háza táján sepregessen." Hiszen míg a másikat figyeljük, addig ami időnk is telik. Nem véletlen , hogy a többség a  ,, Nincs időm."  szlogent használja. Oka: mindenki a másikéra kíváncsi, nem foglalkozik a magáéval. Másik észrevételem a művel kapcsolatban az élet, pillanat megélése. Nyilas Misi nem szeretne gyerek lenni, hanem felnőtté akar válni. A mai fiatalok sem tudnak semmit megélni. Lehet ez egy kirándulás, családi program. Az első ami az eszükbe jut, telefon elő és mehet ki az Instagramm oldalra, stb. A régebbi generációk nem véletlenül bölcsebbek és több élményt birtokolnak. Szerintem a műnek 2 tanulsága van: egyik mindenki a saját dolgával foglalkozzon és legyen vele megelégedve ( ha olyan). A másik, hogy törekedjünk arra, hogy az élet lehető legtöbb pillanatát élvezzük, megéljük, mert másképp úgymond ,,savanyú" emberekké válunk.

Munkacsomag:
REMEK AJÁNLAT csomagban történő vásárlás az Ön megtakarításai −743 Ft
Munkacsomag, munkacsomagszám: 1384902
Hasonló dokumentumok betöltése

Küldés e-mailben

Az Ön neve:

Adja meg az e-mail-címet, amelyen meg szeretné kapni a linket:

Üdv!
{Your name} szerint érdemes lehet megtekinteni ezt a dokumentumot az eKönyvtárban „Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig”.

A dokumentumra mutató link:
https://www.ekonyvtar.eu/w/486906

Küldés

E-mail elküldve

Bejelentkezési mód kiválasztása

E-mail-cím és jelszó

E-mail-cím és jelszó

Helytelen e-mail-cím vagy jelszó!
Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?

Facebook

Még nem regisztrált?

Regisztráljon, és ingyenes dokumentumokhoz is juthat!

Regisztrálnia kell, hogy hozzáférhessen az eKönyvtár.com ingyenes dokumentumaihoz. A regisztráció gyors, mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

Ha már regisztrált, egyszerűen hogy hozzáférhessen az ingyenes tartalomhoz.

Mégse Regisztráció