Dokumentumok hozzáadása Megjelölt0
Dokumentum megjelölve.

Megjelölt munkák

Megtekintett0

Megtekintett munkák

Kosár0
A dokumentumot hozzáadta a kosarához.

Kosár

Regisztráció

eKönyvtár könyvtár

Ma kedvezménnyel!

Normál ár:
2 566 Ft
Megtakarítás:
411 Ft
Kedvezményes ár*:
2 155 Ft
Vásárlás
Hozzáadás Kívánságlista
Azonosítószám:771035
Értékelés:
Kiadva: 09.03.2021.
Nyelv : Magyar
Szint: Főiskola/egyetem
Irodalom:
Referenciák: Nincs használatban
KivonatZsugorodni

Majd választottam egy megfelelő ∆x értéket (0,2 m), amelynél egyedül a pontosság mértéke számított, hiszen minél több az osztópont, annál több pontján vizsgáljuk az elektromos mezőt, így annál pontosabb a számítás. Viszont nincs rossz érték, mivel eleve az x-tengelyen a töltések után vannak a vizsgált pontok, így a töltésekben fellépő szingularitást (ami miatt a töltésben nem értelmezhető a térerősség nagysága) kizárja a vizsgált pontok meghatározása.
Az állandók felvétele után felvettem egy xi oszlopot, megadva a vizsgált pont távolságát a koordináta rendszer origójától, méterben kifejezve. A következő sorokban az értékeket mindig a fölötte lévőhöz a ∆r-t hozzáadva (rögzítve a képletben hogy celláról cellára ne változzon) kaptam, amit 100d-ig számítottam ki, a feladatleírásnak megfelelően. Emellé egy oszlopba bevezettem az r+ jelölést a vizsgált pont és a q+ távolságára, méterben kifejezve. Ennek értékét a d-ből számítva kaptam meg: az első sorba xi és d/2 összegét írtam, mivel az origó a d szakasz felezőpontjában van, így az origótól számolt xi (=10d) értékhez még hozzá kell adni a d/2 távolságot, hogy megkapjam a pont és a töltés távolságát.
A következő sorokban az értékeket mindig a fölötte lévőhöz a ∆r-t hozzáadva (rögzítve a képletben, hogy celláról cellára ne változzon) kaptam, amit 100d-ig számítottam ki. Egy másik oszlopban bevezettem az r- jelölést a vizsgált pont és
a q- távolságára, méterben kifejezve. Ennek értékét az r+-ból számítottam ki, levonva a d értékét (rögzítve a képletben, hogy celláról cellára az oszlopban csak az r+ értéke változzon), mert a q- pontosan a két töltés távolságával (d) van közelebb az adott vizsgált ponthoz. Az r- értékét is 100d-ig számítottam ki.
Ezután felvettem két oszlopot a két töltés (q+ és q-) által előidézett két elektromos mező p1 típusú pontokban mérhető térerősségéről (Eq+ a pozitív töltés által létrehozott elektromos mező térerőssége, Eq- a negatív töltés által létrehozott elektromos mező térerőssége), amit a térerősségre vonatkozó képletből (lásd feljebb) számoltam ki. …

Munkacsomag:
REMEK AJÁNLAT csomagban történő vásárlás az Ön megtakarításai −957 Ft
Munkacsomag, munkacsomagszám: 1382807
Hasonló dokumentumok betöltése

Küldés e-mailben

Az Ön neve:

Adja meg az e-mail-címet, amelyen meg szeretné kapni a linket:

Üdv!
{Your name} szerint érdemes lehet megtekinteni ezt a dokumentumot az eKönyvtárban „Dipólus terének modellezése Excel segítségével”.

A dokumentumra mutató link:
https://www.ekonyvtar.eu/w/771035

Küldés

E-mail elküldve

Bejelentkezési mód kiválasztása

E-mail-cím és jelszó

E-mail-cím és jelszó

Helytelen e-mail-cím vagy jelszó!
Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?

Facebook

Még nem regisztrált?

Regisztráljon, és ingyenes dokumentumokhoz is juthat!

Regisztrálnia kell, hogy hozzáférhessen az eKönyvtár.com ingyenes dokumentumaihoz. A regisztráció gyors, mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

Ha már regisztrált, egyszerűen hogy hozzáférhessen az ingyenes tartalomhoz.

Mégse Regisztráció