Dokumentumok hozzáadása Megjelölt0
Dokumentum megjelölve.

Megjelölt munkák

Megtekintett0

Megtekintett munkák

Kosár0
A dokumentumot hozzáadta a kosarához.

Kosár

Regisztráció

eKönyvtár könyvtár

Ma kedvezménnyel!

Normál ár:
981 Ft
Megtakarítás:
106 Ft
Kedvezményes ár*:
875 Ft
Vásárlás
Hozzáadás Kívánságlista
Azonosítószám:360705
Szerző:
Értékelés:
Kiadva: 07.05.2021.
Nyelv : Magyar
Szint: Középiskola
Irodalom: 4 egység
Referenciák: Nincs használatban
KivonatZsugorodni

Ezt tudatosítva magamban összegeztem, hogy a hírportálok az elemzett cikkek alapján milyen egységes képet ad az influenszerekről. Ezek a személyek elárasztották a platformokat, az embereket vásárlásra késztetik, a gasztronómia, technológia, párkapcsolat és hobbi kategóriákban posztolnak a legtöbbet. Egyértelmű, hogy az oldaluk látogatottságából élnek, ha nem kapnak elég lájkot, akkor nem lesz szponzoruk. Főbb lelőhelyük az Instagram és az utóbbi időben már a TikTok is. A koronavírus ideje alatt Dubaj lett a fővárosuk, melyben az is benne van, hogy jómódúan élnek és erről előszeretettel posztolnak is. Egyesek szerint „felültek azokra a trendekre, amelyek egyre több embert vonzanak”, „hírességek, akik oldalágról lettek híresek”. Különbek, mint az átlagos emberek, mert „Influenszerek vagy mezei, arc nélküli felhasználók” és olyanok, akár a megvásárolható termékek: „Bevásárolt az adott influenszerből”, „Elképzelhetetlen, hogy egy nagy cég ne használja őket, ha az a cél, hogy minél több emberhez eljusson”.
Összegezve, a hírportálok által reprezentált influenszerek és a tudományos hangnemben tárgyaltak nem egyeznek. Az oldalak szerint bárkiből lehet influenszer, akinek elég követője van és egy csapat segít neki elérni a megfelelő külsőt hozzá. Nem igaz, hogy elég a pénz és az a lényeg, hogy a követők igényei ki legyenek, elégítve, mivel így minden híresség alapból influenszernek számítana. Attól még, hogy egy énekes, színész vagy közismert személy együttműködik egyszer-kétszer egy céggel vagy arcát adja egy kampányhoz még nem válik influenszerré. A fizetett véleményvezérek ezt életvitelszerűen csinálják, legfőbb jövedelemforrásuk a posztokból származnak, de ha egy „mezei arcú” felhasználónak sok követője van nem feltétlen számít bele az előbbi kategóriába.

Hasonló dokumentumok betöltése

Küldés e-mailben

Az Ön neve:

Adja meg az e-mail-címet, amelyen meg szeretné kapni a linket:

Üdv!
{Your name} szerint érdemes lehet megtekinteni ezt a dokumentumot az eKönyvtárban „Influenszerek médiareprezentációja”.

A dokumentumra mutató link:
https://www.ekonyvtar.eu/w/360705

Küldés

E-mail elküldve

Bejelentkezési mód kiválasztása

E-mail-cím és jelszó

E-mail-cím és jelszó

Helytelen e-mail-cím vagy jelszó!
Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?

Facebook

Még nem regisztrált?

Regisztráljon, és ingyenes dokumentumokhoz is juthat!

Regisztrálnia kell, hogy hozzáférhessen az eKönyvtár.com ingyenes dokumentumaihoz. A regisztráció gyors, mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

Ha már regisztrált, egyszerűen hogy hozzáférhessen az ingyenes tartalomhoz.

Mégse Regisztráció