Dokumentumok hozzáadása Megjelölt0
Dokumentum megjelölve.

Megjelölt munkák

Megtekintett0

Megtekintett munkák

Kosár0
A dokumentumot hozzáadta a kosarához.

Kosár

Regisztráció

eKönyvtár könyvtár

Ma kedvezménnyel!

Normál ár:
1 446 Ft
Megtakarítás:
159 Ft
Kedvezményes ár*:
1 287 Ft
Vásárlás
Hozzáadás Kívánságlista
Azonosítószám:889891
Értékelés:
Kiadva: 21.04.2021.
Nyelv : Magyar
Szint: Főiskola/egyetem
Irodalom: 14 egység
Referenciák: Használatban
KivonatZsugorodni

Következtetés
Minden esetet összevetve láthatjuk, hogy a technokrácia egy elég népszerű rendszer az önkényuralmat folytató államok között, ha maradandó megoldást keresnek. Ezek rengeteg veszélyt rejtenek magukban, viszont lehetséges, hogy megéri ezeket megőrizni a technológiai fejlődés érdekében. Szükséges lenne változtatásokra benne ahhoz, hogy az embereknek is megfeleljen és az emberi jogokat megfelelően kezelje, viszont, ha ez a két dolog sikerülne, akkor valószínű, hogy egy olyan kormányt láthatnánk, ami ideális.
A példák és összehasonlítások alapján könnyedén mondhatnánk azt, hogy a technokrácia az elveiből fakadóan egy működésképtelen kormány. Rengeteg benne a hibalehetőség, hajlama van a kommunista elvek követésére és jogi szakképzettséggel rendelkezők nélkül pedig nemes egyszerűséggel összeomolhat a rendszer. Személy szerint ezzel teljes mértékben egyet értek, egy technokrata kormány önmagában nem elég ahhoz, hogy sikeresen elvezessen egy egész államot problémák nélkül. Azonban, ha egy ilyen kormány csak segédeszközként van jelen, illetve, ha lennének egy technokrata kormánynak jól képzett jogi hivatalnokai, vagy tanácsadói, akkor még lehetséges is a felállás. Ehhez azonban arra van szükség, hogy egy állam ezt letesztelje, ami valószínűleg túl sok energiát és erőforrásokat emésztene fel, így erre nem számíthatunk a közel jövőben. Mindenesetre, ha már csak Olaszországot is vesszük figyelembe tényleges technokrácia keresésekor, akkor semmiképpen nem tekinthetünk el attól, hogy a technokrata kormányoknak létjogosultsága van, és megfelelő használat mellett sikeresek is lehetnek, még ha csak rövidtávon is. …

Hasonló dokumentumok betöltése

Küldés e-mailben

Az Ön neve:

Adja meg az e-mail-címet, amelyen meg szeretné kapni a linket:

Üdv!
{Your name} szerint érdemes lehet megtekinteni ezt a dokumentumot az eKönyvtárban „A technokrata kormány értelmezése és esetei”.

A dokumentumra mutató link:
https://www.ekonyvtar.eu/w/889891

Küldés

E-mail elküldve

Bejelentkezési mód kiválasztása

E-mail-cím és jelszó

E-mail-cím és jelszó

Helytelen e-mail-cím vagy jelszó!
Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?

Facebook

Még nem regisztrált?

Regisztráljon, és ingyenes dokumentumokhoz is juthat!

Regisztrálnia kell, hogy hozzáférhessen az eKönyvtár.com ingyenes dokumentumaihoz. A regisztráció gyors, mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

Ha már regisztrált, egyszerűen hogy hozzáférhessen az ingyenes tartalomhoz.

Mégse Regisztráció