Dokumentumok hozzáadása Megjelölt0
Dokumentum megjelölve.

Megjelölt munkák

Megtekintett0

Megtekintett munkák

Kosár0
A dokumentumot hozzáadta a kosarához.

Kosár

Regisztráció

eKönyvtár könyvtár

Ma kedvezménnyel!

Normál ár:
724 Ft
Megtakarítás:
109 Ft
Kedvezményes ár*:
615 Ft
Vásárlás
Hozzáadás Kívánságlista
Azonosítószám:221673
Értékelés:
Kiadva: 06.05.2021.
Nyelv : Magyar
Szint: Középiskola
Irodalom:
Referenciák: Nincs használatban
KivonatZsugorodni

Bár a laktobacillusokat általában nem patogén mikrobáknak tekintik, hiszen a normális kommenzális emberi flóra részét képezik, és egyes törzseiket probiotikumokként használják egyes fertőzések megelőzésére és kezelésére, azt is fontos hozzátenni, hogy már különféle emberi fertőzésekből is izolálták őket. Néhány igen súlyos fertőzésben is szerepet játszhatnak, beleértve a bakterémiát, a fertőző endocarditist, az intraabdominális tályogot, beleértve a máj tályogját, de emellett tüdőfertőzéseket, pyelonephritist, agyhártyagyulladást, szülés utáni endometritist és akár chorioamnionitist is okozhatnak esetenként.
L. acidophilus többek között okozott már fogászati tályogot, és empiémát, de endokarditiszt is. Összességében azonban azt mondhatjuk el, hogy az L. acidophilus egy jól bevált probiotikum, amely alkalmazása a legtöbb ember számára biztonságos, kockázatmentes, és pozitív egészségügyi hatásokkal járhat. Az esetlegesen jelentkező mellékhatásokkal pedig nem igazán kell számolni, e mellékhatások száma elhanyagolható, nagyon minimális.
Ki lehet jelenteni, hogy egészséges ember számára a L. acidophilus és más probiotikumok teljes mértékben biztonságosak, és az esetenként fellépő mellékhatások száma nagyon csekély. Néhány ember enyhe emésztési panaszokról számol be L. acidophilus alkalmazását követően, de ez nagyon ritka. Mindenesetre bárki, aki fontolóra veszi az L. acidophilus vagy más probiotikumok alkalmazását, először forduljon orvoshoz, kérje ki szakember véleményét is, különösen abban az esetben, ha egészségügyi problémákkal is rendelkezik. A komolyabb betegségekkel rendelkező egyének ellenőrzést igényelhetnek a probiotikumok szedése közben, mivel ezek növelhetik a súlyos mellékhatások, köztük a veszélyes fertőzések kockázatát is.

A szerző megjegyzéseBővíteni
Munkacsomag:
REMEK AJÁNLAT csomagban történő vásárlás az Ön megtakarításai −1 172 Ft
Munkacsomag, munkacsomagszám: 1383694
Hasonló dokumentumok betöltése

Küldés e-mailben

Az Ön neve:

Adja meg az e-mail-címet, amelyen meg szeretné kapni a linket:

Üdv!
{Your name} szerint érdemes lehet megtekinteni ezt a dokumentumot az eKönyvtárban „A Lactobacillus acidophilus faj jellemzése”.

A dokumentumra mutató link:
https://www.ekonyvtar.eu/w/221673

Küldés

E-mail elküldve

Bejelentkezési mód kiválasztása

E-mail-cím és jelszó

E-mail-cím és jelszó

Helytelen e-mail-cím vagy jelszó!
Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?

Facebook

Még nem regisztrált?

Regisztráljon, és ingyenes dokumentumokhoz is juthat!

Regisztrálnia kell, hogy hozzáférhessen az eKönyvtár.com ingyenes dokumentumaihoz. A regisztráció gyors, mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

Ha már regisztrált, egyszerűen hogy hozzáférhessen az ingyenes tartalomhoz.

Mégse Regisztráció