Dokumentumok hozzáadása Megjelölt0
Dokumentum megjelölve.

Megjelölt munkák

Megtekintett0

Megtekintett munkák

Kosár0
A dokumentumot hozzáadta a kosarához.

Kosár

Regisztráció

eKönyvtár könyvtár

Ma kedvezménnyel!

Normál ár:
1 176 Ft
Megtakarítás:
153 Ft
Kedvezményes ár*:
1 023 Ft
Vásárlás
Hozzáadás Kívánságlista
Azonosítószám:796634
Értékelés:
Kiadva: 06.05.2021.
Nyelv : Magyar
Szint: Főiskola/egyetem
Irodalom: 7 egység
Referenciák: Nincs használatban
Megtekintett időszak: 2020.g. - 2020.g.
KivonatZsugorodni

Szajlai Csaba gazdasági elemző szerint jó okunk van a bizakodásra, ennek egyik oka, hogy a Magyar Nemzeti Bank likviditást pumpál a gazdaságba, valamint az államnak vannak eszközei arra, hogy segítse az országot. Azonban azt is hozzátette, hogy ebben a rendkívüli helyzetben, nem szabad esztelenül szórni a pénzt, nem tudja senki, hogy meddig tart a járványügyi helyzet, ezért hiába vannak tartalékok, mindig az helyzetnej megfelelően kell intézkedni. Magyarországnak azonban szerencséje van, mert egy nagyon erős időszak után vagyunk, a rendszerváltás után eltelt évek legjobb időszakán: soha nem látott ütemben bővült a gazdaság, az elmúlt 2 évben 5% körüli mértékben. Növekvő gazdaságból pedig több adóbevétel származik, ezért vannak tartalékaink. - mondta a gazdaságelemző . Adósságfinanszírozás szempontjából is stabil lábakon áll az ország, a belföldiek, a háztartások finanszírozzák az államot. Az adósságszerkezet jelentősen átalakult, már nem vagyunk annak a veszélynek kitéve, mint 2008-ban, hogy ha elfordulnak a külföldi befektetők, akkor beszakadunk. Áttértünk a forint alapú finanszírozásra, ami sokkal biztonságosabb.
A koronavírus okozta gazdasági recessziót nem igazán lehet összehasonlítani a 2008-as világválsággal, ugyanis a 2008-as krízis egy pénzügyi válság volt, egy magas eladósodottság vezetett az összeomláshoz, a mostani azonban egy reálgazdasági válság. Valószínűleg ezúttal a világgazdaság sokkal gyorsabban ki tud mászni a slamasztikából. Akkor évekre volt szükség ahhoz, hogy minden gazdaság rendezze sorait, most valószínű, hogy a bukás után lesz egy hirtelen felpattanás. Ez EU-s és hazai viszonylatban egyaránt igaz.

Elkerülhetők lesznek-e valaha a konjunktúraciklusok?

Hasonló dokumentumok betöltése

Küldés e-mailben

Az Ön neve:

Adja meg az e-mail-címet, amelyen meg szeretné kapni a linket:

Üdv!
{Your name} szerint érdemes lehet megtekinteni ezt a dokumentumot az eKönyvtárban „A koronavírus gazdasági hatásai Magyarországon”.

A dokumentumra mutató link:
https://www.ekonyvtar.eu/w/796634

Küldés

E-mail elküldve

Bejelentkezési mód kiválasztása

E-mail-cím és jelszó

E-mail-cím és jelszó

Helytelen e-mail-cím vagy jelszó!
Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?

Facebook

Még nem regisztrált?

Regisztráljon, és ingyenes dokumentumokhoz is juthat!

Regisztrálnia kell, hogy hozzáférhessen az eKönyvtár.com ingyenes dokumentumaihoz. A regisztráció gyors, mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

Ha már regisztrált, egyszerűen hogy hozzáférhessen az ingyenes tartalomhoz.

Mégse Regisztráció