Dokumentumok hozzáadása Megjelölt0
Dokumentum megjelölve.

Megjelölt munkák

Megtekintett0

Megtekintett munkák

Kosár0
A dokumentumot hozzáadta a kosarához.

Kosár

Regisztráció

eKönyvtár könyvtár

Ma kedvezménnyel!

Normál ár:
5 134 Ft
Megtakarítás:
874 Ft
Kedvezményes ár*:
4 261 Ft
Vásárlás
Hozzáadás Kívánságlista
Azonosítószám:616184
Értékelés:
Kiadva: 07.05.2003.
Nyelv : Román
Szint: Középiskola
Irodalom:
Referenciák: Nincs használatban
KivonatZsugorodni

Existenta unor astfel de cheltuieli fixe impune fenomenul de remanenta a costurilor in sensul cresterii mai lente a costului productiei in raport cu cresterea volumului fizic al acesteia, dar sa se mentina mai ridicat pe masura ce scade volumul fizic al productiei. Costul unitar al productiei se reduce sensibil in cazul cresterii volumului fizic al acesteia, cu unele salturi in perioada de crestere a cheltuielilor pentru marirea capacitatii de productie, iar in cazul descresterii nivelului activitatii, costul unitar creste oarecum progresiv. Asupra nivelului cheltuielilor fixe pe unitatea de produs inflluenteaza nu numai marimea capacitatii fizice de productie a intreprinderii, dar si o serie de alti factori, cum sunt: nivelul preturilor, gradul de mecanizare si automatizare a procesului de productie in sensul ca cheltuielile sunt cu atat mai mici cu cat acest grad este mai mare si invers, marimea intensitatii muncii, marimea intreprinderii, tehnologia de fabricatie. Cunoasterea tuturor acestor factori si a marimii influentei lor, prezinta importanta pentru adoptarea deciziilor de reducere a costurilor de productie.
Caracterizarea fiecarei categorii de cheltuieli intalnita in clasificarea dupa criteriul prezentat are o deosebita importanta pentru procesul informational-decizional pe linia controlului cheltuielilor de productie cu ocazia intocmirii studiilor de proiectare a noilor unitati productive si determinarea capacitatii optime a acestora, analiza si descoperirea rezervelor interne privind reducerea costurilor de productie si conditioneaza folosirea stiintifica a metodelor de contabilitate de gestiune si calculatie a costurilor, care sunt bazate pe separarea cheltuielilor in variabile si fixe, cum ar fi metoda direct-costing, metoda standard-cost.

A szerző megjegyzéseBővíteni
Munkacsomag:
REMEK AJÁNLAT csomagban történő vásárlás az Ön megtakarításai −2 000 Ft
Munkacsomag, munkacsomagszám: 1255111
Hasonló dokumentumok betöltése

Küldés e-mailben

Az Ön neve:

Adja meg az e-mail-címet, amelyen meg szeretné kapni a linket:

Üdv!
{Your name} szerint érdemes lehet megtekinteni ezt a dokumentumot az eKönyvtárban „Organizarea contabilitatii de gestiune”.

A dokumentumra mutató link:
https://www.ekonyvtar.eu/w/616184

Küldés

E-mail elküldve

Bejelentkezési mód kiválasztása

E-mail-cím és jelszó

E-mail-cím és jelszó

Helytelen e-mail-cím vagy jelszó!
Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?

Facebook

Még nem regisztrált?

Regisztráljon, és ingyenes dokumentumokhoz is juthat!

Regisztrálnia kell, hogy hozzáférhessen az eKönyvtár.com ingyenes dokumentumaihoz. A regisztráció gyors, mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

Ha már regisztrált, egyszerűen hogy hozzáférhessen az ingyenes tartalomhoz.

Mégse Regisztráció