Dokumentumok hozzáadása Megjelölt0
Dokumentum megjelölve.

Megjelölt munkák

Megtekintett0

Megtekintett munkák

Kosár0
A dokumentumot hozzáadta a kosarához.

Kosár

Regisztráció

eKönyvtár könyvtár

Ma kedvezménnyel!

Normál ár:
4 753 Ft
Megtakarítás:
856 Ft
Kedvezményes ár*:
3 897 Ft
Vásárlás
Hozzáadás Kívánságlista
Azonosítószám:464160
Értékelés:
Kiadva: 25.05.2021.
Nyelv : Magyar
Szint: Főiskola/egyetem
Irodalom: 14 egység
Referenciák: Nincs használatban
Megtekintett időszak: 2019.g. - 2021.g.
KivonatZsugorodni

Véleményem szerint, amit még sokan elfelejtenek, hogy egy fogyatékossággal együtt élő személy ugyanazt szeretné, mint egy átlagos utazó/turista. Semmivel többet vagy kevesebbet. Azonban ez is egy beépült szociális stigma, hogy aki bármilyen problémával küzd/él együtt, annak a kiszolgálása, elszállásolása vagy utaztatása biztosan felér ezerféle problémával, ami azonban nem így van. Természetesen mindig akadnak speciális elvárások, például egy siket ember nem fogja tudni telefonon keresztül elvégezni az információgyűjtést, de én úgy gondolom, ezeknek már nem kéne problémát okoznia.
Ahogy már említettem a beadandóm elején is a sajátos igényű vendégek utaztatása, nemcsak szociális kötelezettségünk, hanem ha vállalkozói szemmel szeretnénk nézni, akkor bevétel növekedést is jelenthet. Hiszen, ha belegondolunk, a segítő/segítők multiplikátor szerepet is betölthetnek.
Összegezve: Az akadálymentes turizmus megvalósítása nem feltétlen egyenlő a fizikai akadálymentesítéssel. Ha egy desztináció részt vesz az akadálymentes turizmus előre vitelében, a fogyatékkal élők számára sokkal többet biztosít, mint egy repülőjegy vagy egy múzeumlátogatás. Számukra ez megtestesíti a függetlenséget, a szabadságot és ami ennél is fontosabb az egyenlőséget, amit sokszor úgy éreznek, jogosan, hogy nem kapnak meg. Az, hogy megismerjenek egy másik országot, annak kultúráját, látványosságait számukra is ugyanolyan fontos, mint bármelyik másik ember számára. Sokszor kötjük össze az utazást a boldogság szóval, és én is úgy gondolom, hogyha van amire érdemes költenünk, az az utazás, hiszen olyan élményeket és tapasztalatokat kapunk, amiket sehonnan máshonnan nem szerezhetünk meg. Ezen megállapítások különösen igazak a fogyatékossággal együtt élőkre. Sokuk számára, az utazás jelenti azt, hogy kiszakadhatnak mindennapjaik nehézségeiből, és kicsit „elbújhatnak” a világ egyik sarkába. Az utazás sok esetben egy hatalmas esemény az életükben, mint például egy ünnep, és ez segíti őket abban, hogy kapcsolatot teremtsenek az emberekkel, illetve a világgal is, és lehetőséget kapjanak arra, hogy beilleszkedjenek a társadalomba.

A szerző megjegyzéseBővíteni
Munkacsomag:
REMEK AJÁNLAT csomagban történő vásárlás az Ön megtakarításai −5 053 Ft
Munkacsomag, munkacsomagszám: 1383953
Hasonló dokumentumok betöltése

Küldés e-mailben

Az Ön neve:

Adja meg az e-mail-címet, amelyen meg szeretné kapni a linket:

Üdv!
{Your name} szerint érdemes lehet megtekinteni ezt a dokumentumot az eKönyvtárban „A kutyabarát és akadálymentes turizmus”.

A dokumentumra mutató link:
https://www.ekonyvtar.eu/w/464160

Küldés

E-mail elküldve

Bejelentkezési mód kiválasztása

E-mail-cím és jelszó

E-mail-cím és jelszó

Helytelen e-mail-cím vagy jelszó!
Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?

Facebook

Még nem regisztrált?

Regisztráljon, és ingyenes dokumentumokhoz is juthat!

Regisztrálnia kell, hogy hozzáférhessen az eKönyvtár.com ingyenes dokumentumaihoz. A regisztráció gyors, mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

Ha már regisztrált, egyszerűen hogy hozzáférhessen az ingyenes tartalomhoz.

Mégse Regisztráció